Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Megmozdultak a Földért

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Mozduljunk a Földünkért elnevezéssel szervezett akciót a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány: a Mártélyi Tájvédelmi Körzetbe kerékpár- és gyalogtúrára várták az érdeklődőket.

A Földünkért világnap története 1991-ig nyúlik vissza, amikor a Föld védelmének érdekében világméretű kampány vette kezdetét. A Természetvédelmi Világörökség, az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Természetvédelmi Világalap közös összefogásával született meg a Földünkért elnevezésű élővilág megőrzési stratégia, melyre Magyarországon 1992 óta minden év október 21. napján emlékezünk. Hódmezővásárhelyen ebből az alkalomból idén a Zöld Szikla Alapítvány a Mártélyi Tájvédelmi Körzetbe szervezett kerékpáros- és gyalogtúrát. A program a Kossuth térről indult, a résztvevők kikerekeztek a holtág mellé, ahol egy középtávú gyalogtúra, majd egy bográcsos ebéd várta az érdeklődőket. A szervezők egy barangolással koronázták meg a napot.

- Két tanösvényt fogunk bejárni és az ott található ismertető táblák segítségével kapunk információt a táj jellegzetességeiről. Az ártéri erdőkről a folyó szakaszokról és az Ányási Holtág jellemzőiről tudhatunk meg sok érdekességet. Megláthatjuk közvetlen környezetünk természetvédelmi értékeit – mondta Sulyok Zoltán szervező.

Az alapítvány tagjai mellett sok, a természetvédelem mellett elkötelezett érdeklődő vett részt a túrán.

- A természet és környezet védelme olyan dolog, ami csak jót ad az embernek. Kellemes ilyen időben barangolni és kerékpározni, ráadásul egy pozitív ügyért állunk ki. Aki ehhez az eszméhez csatlakozik, mindenképpen jól jár - tette hozzá a túra szervezője.

Az alapítvány szerint Magyarországon a szociális problémák háttérbe szorítják a természetvédelmet, de azért a szemlélet erősödik, amelyhez az ehhez hasonló akciók is nagyban hozzájárulnak.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp