Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

A környezetvédelemre hívja fel a figyelmet

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Szegedtől Budapestig fut ifj. Schirilla György, hogy a tisztaságra, a természet megóvására hívja fel a figyelmet. Vásárhelyi állomásán többen csatlakoztak hozzá, a  Városháza előtt pedig dr. Kószó Péter alpolgármester is fogadta.

Diákok és a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány tagjainak körében futott be a vásárhelyi Városháza elé Schirilla György. A környezettudatos életet népszerűsítő sportolót dr. Kószó Péter alpolgármester fogadta, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Hódmezővásárhely a Cittaslow mozgalom tagja, így a környezetvédelem és az élhető város megtartása iránti elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. Ezt követően az alpolgármester átnyújtott a sportolónak egy Ambrus Sándor készítette kerámia emléktárgyat, illetve egy vásárhelyi kiadványokat tartalmazó ajándékcsomagot.

- Amerre járok az országban - előadásokat tartani, egyéb rendezvényekre -, látom, hogy az út szélén szemetelnek az emberek és ez egy nagyon fájdalmas érzés. Télen átúszom a hideg Dunát és ott is találkozom szennyező anyagokkal és ez késztetett arra, hogy most a környezettudatos életért fussak – mondta ifj. Schirilla György.

Ifj. Schirilla György a környezetvédelemért való harcban a nevelés szerepét emelte ki, amelyet nemcsak saját szülői példáján keresztül tud megvalósítani, hanem azoknak az előadásoknak, beszélgetéseknek a során is, amelyek extrém sportteljesítményeit kísérik.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp