Template 18
 

 

 

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás történetében egy újabb, nagyon fontos állomáshoz érkeztünk, hiszen a kistérség minden települését érintő, a térség minden polgárát szolgáló beruházást valósítottunk meg.

A Többcélú Kistérségi Társulásnak a helyi fejlesztéspolitikában, a fejlesztések összehangolásában fontos szerepe van. Bizonyíték erre az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Dél-alföldi Regionális Operatív Programja keretében megvalósuló - a közösségi autóbusz közlekedést szolgáló - új, modern autóbusz-megállóhelyek kialakítása, illetve ehhez kapcsolódóan Hódmezővásárhelyen, az Emlékponti közlekedési csomópont komplex felújítása is.

Az infrastrukturális fejlesztést indokolta, hogy nagyon elhanyagolt és balesetveszélyes állapotban voltak a megállóhelyek peronszigetei, akadálymentesítésük megoldásra várt, és számos helyen hiányoztak, illetve rossz állapotban voltak a fedett buszvárók. Az uniós forrás vissza nem térő lehetőséget jelentett ezen közösségi problémák gyors és hatékony megoldására.

A pályázat megvalósításában a kistérség összes önkormányzata részt vett, így az egész régióra kiterjedő sikerprogram valósulhatott meg. Ezen pályázati győzelem egy újabb nagyobb lépés a sikeresen együttműködő és egy eredményesen dolgozó, a közösség céljait hatékonyan szolgáló kistérség történetében.

A közforgalmú autóbusz közlekedés a kistérség valamennyi településén a közösségi közlekedés gerincét képezi. A munkába járók, diákok, nyugdíjasok és az ország más részeiből érkező turisták is ezt a közlekedési eszközt veszik legtöbbször igénybe közlekedés céljára.

Pályázatunk sikeressége újra bebizonyította, hogy komoly munkával, összefogással jelentős sikereket érhetünk el a kistérségben élő polgárok minél jobb életkörülményeinek megteremtése érdekében, továbbá a siker bizonyíték arra is, hogy Hódmezővásárhely aktív vezetése, irányítása garanciát jelent a kistérség rövid és hosszú távú terveinek megvalósítására.

A beruházás létrejöttével térségünkben megvalósulhatott a biztonságos közösségi közlekedés egyik alapfeltétele, biztosítva minden polgár számára - a mozgáskorlátozott egyének esélyegyenlőségét is szem előtt tartva - a kellemes és kényelmes közlekedést.

A kistérség minden Tisztelt autóbusszal közlekedő Polgárának jó utat kívánok!

Hódmezővásárhely, 2010. január

Dr. Lázár János

Elnök