Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Burkolják a régi kenyere-éri csatornát

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Megújul a régi-kenyereéri csatorna Hódmezővásárhelyen. Az önkormányzat még 2016-ban kezdte el a csapadék- és belvízelvezetési rendszer fejlesztésének tervezését.  A Területfejlesztési Operatív Programból a város 1 milliárd forintot kapott több között erre a rekonstrukcióra.  

 

- Manapság egyszerre sok csapadék esik le, fontos, hogy esőt gyorsan tudjuk elvezetni a városból – jegyezte meg Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

 

Hódmezővásárhelyen 1 milliárd forintból fejlesztik a csapadék- és belvízelvezetési rendszert. Cél: a Csúcs-, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészek ez irányú fejlesztése és rekonstrukciója, illetve a régi kenyere-éri csatorna hidraulikai kapacitásának növelése. Utóbbinál a 2 kilométeres csatorna burkolása a projekt első szakasza. Jelenleg körülbelül 100 méter van kész. Április közepére várható a felújítás befejezése, de ha az időjárás is engedi, elképzelhető, hogy még idén elkészül.

 

A fejlesztés második szakasza jövőre kezdődhet, 13 kilométeren újulnak meg az utcai árkok. A burkolással gyorsabban és akadály mentesebben folyik el majd a csapadék.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp