Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Az aradi vértanúkra emlékeztek

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. Hódmezővásárhelyen is tisztelegtek nemzeti hőseink előtt.

 

 

- Az aradi vértanúk hősies kiállása, a haza védelméért való önfeláldozása és vértanúsága mögött a ma emberének felötlik egy mélyebb üzenet, értelmezés. Az aradi tábornokok jól tudták, hogy mekkora létszámú haderőkkel állnak szemben, mégis végigvitték a katonai mozgósításokat, vezették a rájuk bízott seregeiket. Ezzel az igazsággal hiába állította a túlerő a létszámának erőltetett igazságát – mondta az október 6-ai megemlékezésen, Hódmezővásárhelyen Szabó Pál önkormányzati képviselő.

 

Az eseményen a hősökre emlékezve imát Jakab Zoltán római katolikus plébános, áldást pedig Bán Csaba református lelkész mondott, majd az önkormányzat, a pártok és a civil szervezetek helyi képviselői megkoszorúzták a 1848-49-es emlékművet. Ezt követően a megemlékezés a Kincses temetőben, a Hősök kertjében folytatódott.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"Vásárhelyi Művészélet 1900-1990" című budapesti kiállítás 2018. február 8. 18:00 - 2018. április 29. 18:00

Választás 2018

Időközi polgármester-választás 2018

Országgyűlési választás

Országgyűlési Választás 2018

Országgyűlési képviselő

Lázár János országgyűlési képviselő weboldala

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp