Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Az aradi vértanúkra emlékeztek

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. A kormány 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította október 6-át. Hódmezővásárhelyen is tisztelegtek a nemzeti hősök előtt.

 

- A halálos ítélet értelmi szerzői és annak végrehajtói akkor még nem tudták, nem gondolták, mert elvakította őket a bosszúszomj, a nagyhatalmi arrogancia, hogy az embert el lehet pusztítani. Egy népet ideig-óráig el lehet nyomni, hallgatásra lehet kényszeríteni, de mégis van valami, amin sem a kötél fojtása, sem a golyó ütötte halálos seb, sem másmilyen gyilkos fortély nem talál fogást. A szabadság égő szeretetéről van szó, ami egy népben él és szüntelenül munkál. Szabad akar lenni, elutasítja az elnyomást és ki akar törni a rá kényszerített igából – fogalmazott Vágó János önkormányzati képviselő az október 6-ai aradi vértanúk tiszteltére rendezett hódmezővásárhelyi ünnepségen.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp