Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Anikó cukorból készített műalkotást

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kiváló a cukrászképzés Hódmezővásárhelyen, hiszen két helyi fiatal is szép eredménnyel szerepelt az Szakma Sztár Fesztiválon, illetve a nemzetközi WorldSkills versenyen. Míg Kovács Georgina a sztár fesztiválon hetedik lett, addig a nemzetközi megmérettetésen Zsarkó Anikó harmadik.

 

A nemzetközi WorldSkills versenyt már végzett cukrászoknak hirdetik, amely előválogatójából másodikként jutott tovább a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Tagintézmény diákja Zsarkó Anikó, aki a döntőben végül a harmadik helyen végzett. A fiatal lány szerint ez az eredmény kiváló ugródeszkát jelent számára.


- Nagyon jó szakmai tapasztalat volt, sok mindent tanultam, főleg francia desszertekkel foglalkoztam - mondta Zsarkó Anikó.

 

Anikó cukorból készített műalkotást, a víz témáját körbejárva, halakkal, kagylókkal és hullámokkal, 80 centiméter magasságban. Ennek kivitelezéséhez komoly szakmai ismeretek kellettek.

 

- A tehetséges gyerekekkel külön foglalkozunk. Nagy segítség, hogy a külső gyakorlati helyeken az új termékekkel és technológiákkal már megismerkednek a tanulók - mondta Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a Corvin-iskola cukrász szakoktatója.

 

Az idén a Szakma Sztár Fesztivál is sikeresen zárult Hódmezővásárhelynek, hiszen Kovács Georgina a hetedik helyen végzett. Ezek az eredmények példaértékűek.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp