Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Mától Szabó János a második főállású alpolgármester

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

szabojanos

 

A Közgyűlés mai ülésén főállású alpolgármesternek Szabó Jánost választotta meg.
 
Szabó János alpolgármesterként a fejlesztésekért és a működtetésért lesz felelős. Az eddigi egy főállású alpolgármester helyett ezzel kettő lesz - Dr. Kis Andrea a kulturális területért felel, Dr. Berényi Károly társadalmi megbízatású alpolgármesterként pedig a határon túli magyarok, testvérvárosok és az egészségügy témakörével foglalkozik.
 
szabojanos
 
Az új alpolgármester esküje letétele után személyes hangú beszéddel fordult a hallgatósághoz: megosztotta a jelenlévőkkel azt az utat, amely eddig az állomásig vezetett számára. Amikor tudomást szerzett Márki-Zay Péterről, a céljairól, és az őt érő támadásokról, azonnal úgy érezte, mellé kell állnia. De az őt magát ért vádak, rágalmak („rejtőzködő milliomosok”-cikksorozat) is csak tovább vitték ezen az úton.
 
Kiemelte: új feladata során első számú főnöke a lelkiismerete lesz, a második a szakmai elvárások, a harmadik a felesége, a negyedik a polgármester, Márki-Zay Péter, az ötödik pedig a jegyző és a képviselő-testület 14 tagja – „méghozzá mind a 14, mert a konszenzusos demokrácia híve vagyok, szeretném a szemben álló feleket közelebb hozni egymáshoz.”
Az új alpolgármester illetményét a polgármesteri illetmény 90 %-ban - ez a maximálisan adható összeg, azaz 897.500 Ft - állapították meg.
 
szabojanos
 
A polgármester ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: már eddig is nagyon sokat köszönhetünk Szabó Jánosnak, például az új városkártyával ingyenesen használható buszjáratok megszervezését, de sikeresen tárgyalt és állapodott meg a közelmúltban olyan céggel is, amely 60 millió forinttal tartozik az önkormányzatnak.
 
Gratulálunk Szabó Jánosnak és eredményes munkát kívánunk neki!

Fontos információk

1

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Városi mobilapp

Városi mobilapp