Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Állatvédelem, T43-as tank kiemelése a Tiszából

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Állatvédelem, T43-as tank kiemelése a Tiszából egyebek mellett ilyen kérdésekkel fordultak Lázár János országgyűlési képviselőhöz hódmezővásárhelyi fogadóóráján.

 

Állatmenhely működtetéséhez is kértek támogatást Lázár János országgyűlési képviselő hódmezővásárhelyi fogadóóráján. A szeptemberi közgyűlésen a helyi állatmenhelyekről is szó lesz majd, ígérte.

 

- A legizgalmasabb dolog az volt, hogy szegedi belvárosi Tisza-híd tövében egy T43-es tank van a víz alatt, 1944 óta. A Szegedi Hadiipari Park szeretné kimenteni. Ehhez kérték a Miniszterelnökség segítségét úgy is, mint Kulturális Örökségvédelemért felelős tárca segítségét. Ha meg tudnunk egyezni a vízüggyel és más szervezetekkel, akkor abban fogunk segíteni a Szegedi Hadiipari Parknak, hogy kiemeljék ezt a tankot. Ez a legnagyobb, ami vállalás – mondta Lázár János.

 

Az Andrássy út 3-9. számú háztömbök felújításáról is beszélt Lázár János a közös képviselővel. A teljes felújításhoz lehetséges állami, műemlékvédelmi, illetve önkormányzati támogatás lehetőségeit is számba vették, így a rekonstrukció problémája még az idén megoldódhat.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp