Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

2019 március 25-ig lehet helyi adót fizetni

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

ado

Ahogy idén, úgy korábban is előfordult, főként az adómódosítással érintett években, hogy a helyiadó-értesítőket február vége helyett március első hetében küldték ki a vásárhelyi ügyfeleknek. Erről az adócsoport adott tájékoztatást.


A lakosság várhatóan a héten, de legkésőbb jövő hét elején megkapja az egyenlegértesítőket. A cégek egyenlegértesítőjét elektronikus úton a cégkapujukra küldték.


A befizetést természetesen az egyenlegértesítő nélkül is meg lehet tenni. A fizetés megkönnyítése és a beazonosítás meggyorsítása érdekében javasoljuk a korábbi egyenlegértesítőn található azonosító szám bemutatását. Ha ez nem áll rendelkezésre, a pénztárak mellett található ügyfélszolgálati irodában az adócsoport munkatársai kinyomtatják az aktuális egyenlegértesítőt.


A jövő héttől kezdődően március 18-ig a pénztárak hosszított nyitva tartással üzemelnek, hétfőn 8-20 óráig, míg a többi napokon 8-18 óráig várják az ügyfeleket.


Az idei rövid késlekedés legfőbb oka, hogy a Közgyűlés március 8-án, az adóbefizetési határidőhöz nagyon közeli időpontban dönt a vállalkozási célú építményeket érintő adócsökkentésről. Ez a március 18-án fizetendő adót is érinti. Ezért az érintettek értesítőjéről lekerült az építményadó egyenlege. Egy tájékoztató levél készült helyette, amely tartalmazza a módosított határidőt, és az új egyenleg, illetve határozatok kiküldésére vonatkozó további információkat.


Az előzőeken túlmenően a korábbi évekkel szemben többletmunkát igényelt a szétválogatás, az előállítás és a kiküldés. Az elektronikus ügyintézésre kötelezett adózók részére a hivatal elektronikus úton küldi meg a határozatokat, a cégek részére az egyenlegértesítőt is. A lakosság részére papír alapon, postai úton.


Tekintettel a határidő közelségére a március 18-án esedékes helyi adókat és gépjárműadót március 25-ig lehet késedelmi pótlék mentesen befizetni. Ezen időpontig az adócsoport nem alkalmaz semmilyen szankciót, végrehajtási eljárást.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp