Gyengénlátó Változat

A többség a Kossuth téren szeretné az új könyvtárat

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A válaszadók többsége a Kossuth téren szeretné látni az új könyvtárat, derült ki a könyvtárkonzultációból Hódmezővásárhelyen. Közel 2000-ren töltötték ki a kérdőívet.

 

Véget ért a könyvtárkonzultáció Hódmezővásárhelyen.  Közel 2000-ren töltötték ki a kérdőívet. A válaszadók 71 százaléka azt szeretné, ha a városközpontban épülne fel az új könyvtár. A többség a Kossuth téren látná szívesen a bibliotékát.

 

- Úgy gondolom, hogy ez egyértelmű válasz, hiszen a könyvtár általában a város szívében van, miután nagyon fontos, hogy könnyen megközelíthető helyen legyen - mondta Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

Négy válaszadóból egyébként három szerint nincs megfelelő állapotban a jelenlegi Németh László Városi Könyvtár épülete. Ezzel kapcsolatban Cseri Tamás problémaként említette például, hogy a régi pincében van kialakítva a raktárhelyiség, amely már nem alkalmas a könyvek tárolására.

 

A válaszolók 91 százaléka hetente, havonta, félévente, évente, vagy alkalmaként jár könyvtárba, többségük pedig elégedett a jelenlegi szolgáltatásokkal. Ugyanakkor azt is megfogalmazták, mivel lehetne bővíteni a könyvtári szolgáltatások körét. Olyan ötleteket írtak, mint például büfét vagy kávézót szeretnének, vagy éppen diafilmkölcsönzést, filmmúzeum szervezését.

Eseménynaptár

Közelgő kiemelt események

Nagybata Márta kerámiafestő és Tóth Benedek korongos kiállítása 2017. augusztus 30. 00:00 - 2017. szeptember 24. 00:00
Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap 2017. szeptember 16. - 2017. szeptember 22.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás