Gyengénlátó Változat

A lelki betegségeken is segít az EVP

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az egészségfejlesztő irodák nagyban hozzájárulnak a lakosság egészségmegőrzéséhez, ezért a következő időszakban a kormány 50-60 újabb központ létrehozását tervezi.

 

A mozgás és így a prevenció fontosságát már 2008-ban felismerték Hódmezővásárhelyen, ezért az országban elsők között kezdte meg működését az Egészséges Vásárhely Program. Sikerességét bizonyítja, hogy időközben a térség egészségfejlesztési irodájaként működik, Makóra is kiterjedően. Szolgáltatási körét folyamatosan bővíti. Jelenleg azon dolgoznak a szakemberek, hogy a testi mellett a lelki megbetegedésekben szenvedők számára is segítséget nyújthassanak.

 

- Ami egyértelműnek látszik, hogy a depresszió kezelését, vagy magának a depresszió fogalmát nem ismerik jól az emberek. Olyan gyorsan rámondják valakire, hogy depressziós, pedig távol áll tőle. Mi azon fogunk dolgozni ebben a projektben a következő három évben, hogy amikor úgy gondoljuk, hogy depressziósak vagyunk, akkor legyenek megoldási javaslataink, lehetőségek - mondta Gyurisné Pethő Zsuzsa az EVP-EFI programigazgatója.

 

A vásárhelyi példát követve az országban mára összesen 62 egészségfejlesztési központ működik, amelyeket együttvéve 200 ezren kerestek fel a célirányos programok és a különböző szűrővizsgálatok miatt.

Eseménynaptár

Közelgő kiemelt események

Nagybata Márta kerámiafestő és Tóth Benedek korongos kiállítása 2017. augusztus 30. 00:00 - 2017. szeptember 24. 00:00
Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap 2017. szeptember 16. - 2017. szeptember 22.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás