Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

A hősökre emlékeztek

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A gyermekekhez is el kell juttatni a Hősök Napja üzenetét, hogy az ezredéves történelmet, a hagyományokat és hősiességet az utánunk következő generációknak is átadjuk – emelte ki Bálint Gabriella hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő a városi megemlékezésen.

 

- A két világégés után alig volt család, aki ne gyászolt volna. Az első világháborúból csak minden második katonánk térhetett haza, komoly áldozattal vette ki részét a harcokból Hódmezővásárhely közössége. A második világháborúban Magyarország volt az, amely a harcoló felek közül a negyedik legtöbb áldozatot adta, és nem feledkezhetünk meg a hátország hősies helytállásáról és a polgári áldozatokról sem – mondta Bálint Gabriella önkormányzati képviselő a Hősök Napja alkalmából rendezett megemlékezésen.

 

A Hősök tere után a Kincses-, majd a katolikus temetőben folytatódott a megemlékezés, amely a leventék emléktáblájánál ért véget.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp