Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

A Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak az Emlékpontban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak a hódmezővásárhelyi Emlékpontotban. A szakkollégisták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász és politológia szakosai lehetnek.

 

A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatói keresték fel a hódmezővásárhelyi Emlékpontot. A szakkollégisták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász és politológia szakos hallgatói lehetnek, s a szakkollégium az elmélyültebb kutatómunka lehetőségét biztosítja tagjainak kurzusain.

 

A tizennégy fős csoport, melyben helyet kaptak más egyetemisák is, Franczel Richárdnak, a Bibó István Szakkollégium oktatójának vezetésével érkezett Hódmezővásárhelyre a Magyarország alkotmányos intézményei című szakkollégiumi kurzus keretében. A hallgatókat előbb Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő fogadta a városházán, majd az Emlékpontban Miklós Péter történész. Megtekintették többek között a munkásőrség hódmezővásárhelyi történetét bemutató időszaki tárlatát.

 

A tárlatvezetést követően Franczel, a Bibó István Szakkollégium oktatója azt mondta, fontos a hallgatók látókörének bővítése, hogy megismerjék nemcsak országos, de helyi szinten is milyen súlyos következményekkel járt az államszocialista rendszer több évtizedig tartó erőszakos fenntartása.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

Wass Albert meseillusztrációs kiállítás 2019. február 11. 15:00 - 2019. február 23. 13:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp