Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

A Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak az Emlékpontban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak a hódmezővásárhelyi Emlékpontotban. A szakkollégisták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász és politológia szakosai lehetnek.

 

A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatói keresték fel a hódmezővásárhelyi Emlékpontot. A szakkollégisták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász és politológia szakos hallgatói lehetnek, s a szakkollégium az elmélyültebb kutatómunka lehetőségét biztosítja tagjainak kurzusain.

 

A tizennégy fős csoport, melyben helyet kaptak más egyetemisák is, Franczel Richárdnak, a Bibó István Szakkollégium oktatójának vezetésével érkezett Hódmezővásárhelyre a Magyarország alkotmányos intézményei című szakkollégiumi kurzus keretében. A hallgatókat előbb Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő fogadta a városházán, majd az Emlékpontban Miklós Péter történész. Megtekintették többek között a munkásőrség hódmezővásárhelyi történetét bemutató időszaki tárlatát.

 

A tárlatvezetést követően Franczel, a Bibó István Szakkollégium oktatója azt mondta, fontos a hallgatók látókörének bővítése, hogy megismerjék nemcsak országos, de helyi szinten is milyen súlyos következményekkel járt az államszocialista rendszer több évtizedig tartó erőszakos fenntartása.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp