Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

A Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak az Emlékpontban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatói jártak a hódmezővásárhelyi Emlékpontotban. A szakkollégisták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász és politológia szakosai lehetnek.

 

A budapesti Bibó István Szakkollégium hallgatói keresték fel a hódmezővásárhelyi Emlékpontot. A szakkollégisták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász és politológia szakos hallgatói lehetnek, s a szakkollégium az elmélyültebb kutatómunka lehetőségét biztosítja tagjainak kurzusain.

 

A tizennégy fős csoport, melyben helyet kaptak más egyetemisák is, Franczel Richárdnak, a Bibó István Szakkollégium oktatójának vezetésével érkezett Hódmezővásárhelyre a Magyarország alkotmányos intézményei című szakkollégiumi kurzus keretében. A hallgatókat előbb Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő fogadta a városházán, majd az Emlékpontban Miklós Péter történész. Megtekintették többek között a munkásőrség hódmezővásárhelyi történetét bemutató időszaki tárlatát.

 

A tárlatvezetést követően Franczel, a Bibó István Szakkollégium oktatója azt mondta, fontos a hallgatók látókörének bővítése, hogy megismerjék nemcsak országos, de helyi szinten is milyen súlyos következményekkel járt az államszocialista rendszer több évtizedig tartó erőszakos fenntartása.

 

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp