Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

554 millió forint a Kalmár iskolára és a Cseresnyés Kollégiumra

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Mintegy 554 millió forintból korszerűsödhet két újabb oktatási intézmény Hódmezővásárhelyen. A nyáron kezdődő beruházással a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolát, illetve a Cseresnyés Kollégiumot újítják fel.

 

Tavaly 61 millió forint karbantartási költséget, idén pedig több mint 554 millió forint fejlesztési forrást biztosított a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum két épületének, a Kalmár Zsigmond tagintézmény, illetve a Cseresnyés Kollégium korszerűsítésére a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

- A Kalmár Zsigmond tagintézményünkben elengedhetetlenné vált a lapostető vízszigetelése, jelentős hányadának hőszigetelése, illetve a nyílászárók cseréje. Ez nagyságrendileg több mint 1600 négyzetmétert jelent, illetve a homlokzati hőszigetelést – mondta Árva-Nagy Sándorné, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum igazgatója.

 

A Cseresnyés Kollégiumban a vizesblokkokat, a víz- és szennyvízhálózatot, valamint az esővíz-elvezető rendszert korszerűsítik, a korábbi beázások miatt; és a földszinten két akadálymentesített kollégiumi szobát is kialakítanak.

 

- A cél, hogy Hódmezővásárhely oktatási-nevelési intézményei 2020-ra megújuljanak, a bölcsődéktől a középiskolákig – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A Cseresnyés Kollégiumban, illetve a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolában a felújítások májusban kezdődnek, és őszig, tanévkezdésig be is fejeződnek. Szintén pályázati forrásból még az idén napelemes rendszer épül az Eötvös, a Corvin és a Kalmár tagintézményekben, továbbá  TOP-os keretből további 500 millió forintra pályázik az önkormányzat az Eötvös tagintézmény energetikai korszerűsítésére. 

 

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp