Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

30 millióból újult meg az Oldalkosár utcai ovi

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Cirkuszjegyekkel tették emlékezetessé a nagycsoportosoknak a hódmezővásárhelyi Oldalkosár utca 4. szám alatti óvoda átadását. Az 1970-ben épült intézmény mintegy 30 millió forintból újult meg.

 

Mozgáskorlátozott kisgyermekek is járnak a hódmezővásárhelyi Oldalkosár utca 4. szám alatti óvodába, mely mintegy 30 millió forintból újult meg, többek között akadálymentes bejárattal, mosdóval, valamint tornaszobával. A fejlesztő szobában logopédiai foglalkozásokat is tartanak, ami nagyon fontos, hiszen a tiszta, érthető beszéd elsajátítása az iskolaérettség egyik kritériuma. Az épület energetikai korszerűsítése mellett eszközbeszerzés is megvalósult. Új mosó- és mosogatógépet, valamint a kiságyakra új vásznakat szereztek be.

 

- Örvendetes, hogy a gyermekeknek jobb körülményeket biztosíthatunk – mondta többek között Almási István polgármester az átadóünnepségen.

 

Az Oldalkosár utcai intézménybe jelenleg 69 kisgyermek jár. A csoportok optimális kihasználtsággal működnek.

 

- Hódmezővásárhely önkormányzata többek között a 3-6 éves gyerekek napközbeni elhelyezési infrastruktúrájának javítását tűzte ki célul. Remélem, hogy ez a felújítás a gyerekek, a szülők, és a pedagógusok nagy örömére történt – jegyezte meg Vágó János önkormányzati képviselő.

 

Összesen 564 millió forintból 11 óvoda újul meg a Területfejlesztési Operatív Programban Hódmezővásárhelyen. Az Oldalkosár Utcai Óvoda felújítása 2017 áprilisában kezdődött. Az ünnepélyes avatón a gyerekek cirkuszjegyeket kaptak.

 

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp