Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

230 milliót nyertünk a kormánytól - újra bölcsőde lehet a Teleki utcában

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

bolcsi

Hosszú évek után újra kisgyerekek lakhatják be a korábban bezárt Teleki utcai bölcsődét. Hódmezővásárhely 230 millió forintra pályázhat a kormánynál egy megyei jogú városoknak szóló felhíváson. Az önkormányzatok a pénzt csak bölcsődék kialakítására költhetik. A napokban megtörtént erről az egyeztetés városházán.

Hódmezővásárhelyen a bölcsődei ellátást jelenleg az Egyesített Bölcsődei Intézmény biztosítja, ezt pedig a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ (HTKT) működteti. Ahhoz, hogy az önkormányzat benyújthassa a pályázatot, a szerdai közgyűlési ülésen a képviselőknek, illetve a HTKT-nak is igent kell mondani.

A vásárhelyi polgárok nagyon várják, hogy ismét bölcsődeként működjön az ingatlan. A városi konzultációs kérdőívet összesen 2247-en küldték vissza, ezen számos kérdés szerepelt, 2033 válaszadó támogatja az önkormányzat ez irányú tervét. A Teleki utcai bölcsőde újranyitása a tabáni, susáni és béke - telepi kisgyermekes családok számára nagy könnyebbséget fog jelenteni.

Koronavírus információk

korona

HA SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE:

Hívhat bennünket munkaidőben az alábbi számokon: Népjóléti csoport: 06-62-530-100

 

Kapcsolat-központ által meghirdetett krízis-telefonszám: 06 30 616 2535

A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat telefonszáma: 06 70 946 2603, jelentkezhet Whatsapp-on is, e-mail: titkarsag@ciganyonkormanyzat.hu

A 70 év fölöttieknek az E-Önkormányzat portálon lehet segítséget kérni, akár hozzátartozó vagy ismerős is megteheti; vagy Kovács Magdolna önkormányzati munkatársnál a 06 30 977 2036 -os telefonszámon.

 

Írjon e-mailt a segitsegkeres@hodmezovasarhely.hu e-mail címre.

Programok

Programok a városban

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp