Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

12 méter magas körhíd épül az északi elkerülőn

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Tizenhárom kilométer hosszú elkerülő út épül Hódmezővásárhely északi részén. A 2×1 sávos, a későbbiekben pedig négysávosra bővíthető elkerülőn többek között 12 méter magas körhíd épül majd. A több mint 27 milliárd forintos fejlesztés uniós és hazai források felhasználásával valósul meg.


- Az építkezés grandiózusságát mutatja, hogy mintegy 1,5 millió köbméter földet mozgatnak meg. Különleges körhidat építünk a 47-es út és a Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba vasútvonal mentén. A 30 méter sugarú körhíd a budaörsihez hasonló, de még annál is nagyobb, hiszen 12 méter magas. Az országban ez lesz a legnagyobb ilyen típusú építmény – tudatta Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója, az elkerülő út alapkőletételén.

A beruházással a teherfuvarozók is könnyebben és gyorsabban eljutnak céljukhoz – jegyezte meg az ünnepségen B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa.

- A vásárhelyiek régóta vártak az elkerülő építésére. Az északi szakasz mellett a keleti is elkészül, mely 3,2 kilométer. Így 2018-ra egy körgyűrű öleli át Hódmezővásárhelyt - mondta Almási István, a város polgármestere.

A körgyűrű megépülésével naponta 18 ezer gépjármű kerülheti el Hódmezővásárhelyt.

Eseménynaptár

Közelgő események

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp