Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Önerős programban járdák újulnak meg

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Önerős járdaépítésbe kezd két kertvárosi társasház is Hódmezővásárhelyen. A Rudnay Gyula és a Pető Ferenc utca egy-egy háztömbje előtt a lakók közös munkával hozzák helyre a rossz állapotú aszfaltcsíkokat. Az önkormányzat építőanyaggal segít. Az idén a programban 2 kilométernyi járda újul meg szerte a városban.

 

 

Négy-négy köbméter sóder és homok, 9 mázsa cement érkezett a hódmezővásárhelyi Rudnay Gyula utca 14/b alatti társasház elé. Önerőből építenek majd 20 méter járdát. Az összefogást az önkormányzat építőanyaggal segíti.

 

- 2010-ben indult Hódmezővásárhelyen az önerős járdaépítési program. Ez azt jelenti, hogy a lakók igényelhetik a járdájuk építéséhez szükséges nyersanyagokat, a kavicsot, mosott homokot és a cementet. A város mindezt ingyenesen biztosítja, a kiszállítással együtt. Mérnöki segítséget is tudunk adni a szintezéshez – mondta Kószó Péter alpolgármester. 

 

A kertvárosi társasházak közötti járdákon a közel félszázéves fák gyökerei számtalan helyen felnyomják az aszfaltot. Az önerős kezdeményezéshez a Pető Ferenc utcán is csatlakozott egy társasház.

 

A lakóközösség és a város érdeke is, hogy megújuljanak az aszfaltcsíkok, biztonságosak, járhatóak legyenek. Az idén 10 millió forintból 2 kilométernyi járda épül a városban az önerős programmal, 2010 óta pedig több mint 20 kilométer újult meg.

Eseménynaptár

Közelgő események

Évszázadok a Hód tó partján – Houdtól Újvárosig 2018. január 2. - 2018. december 30.
"FÉNYEK JÁTÉKA" - Zoltai Attila kiállítása 2018. április 14. - 2018. május 27.
Gyermeknap a gyermekkönyvtárban 2018. május 26. 09:00 - 13:00
Gyermeknap 2018. május 27. 10:00 - 19:00

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

Online időpontfoglalás

Városi mobilapp

Városi mobilapp