Hódmezővásárhely Testvérvárosunk - Hechingen

« belépés
portál saját oldal

Testvérvárosunk - Hechingen
a A

Egy 1993-as kezdeményezésre 1994. márciusában Hódmezővásárhelyre látogatott a németországi Hechingen városának polgármestere, azzal a szándékkal, hogy deklarálja a két város közötti testvérvárosi kapcsolatot. Még ebben az évben megalakult a helyi Német-Magyar Baráti Társaság, amely kinti társszervezetésvel, a Magyar-Német Munkakörrel együttműködve, önkormányzati támogatással eredményesen végzi munkáját. Kiemelkedő a diákcserekapcsolatok-testvériskolák egymás közötti cseréi, külön magyar diákok részére intenzív nyári nyelvtanulási lehetőségek, különböző korosztályok részére. Jelentős segítséget kapott már a hódmezővásárhelyi német nyelvoktatás nyelvkönyvek és egyéb oktatási segédanyagok formájában. A szakközépiskolák részéről lehetőség nyílik arra, hogy diákok a gyakorlati időszakukat a testvérvárosban töltsék le.
Kultúrális élet területén is szerteágazó a kapcsolat. A fúvószenekarok közös koncertezései, a német Bürgergarda hódmezővásárhelyi fellépése, a hechingeni orvoszenekar koncertjei színes zenei életről adnak tanúbizonyságot. A képzőművészek csereprogramja is beindult a kölcsönös kiállítási lehetőségeken túl. A táncművészet területén is néptánccsoportok, valamint majorett csoportok cserelátogatása történt meg.
Városunktól igen nagy létszámú küldöttségek jártak Hechingenben, ahol szoros baráti kapcsolatok szövődtek a vendéglátó családokkal. Kiemelkedő jelentőségű az a sok segélyszállítmány, ami városunkba érkezett. A Máltai Szeretetszolgálat és a Johanniták Szeretetszolgálata helyi szervezete szoros kapcsolatot tart fenn német társszervezetekkel.
Kuriózum számba megy a hechingeni és a hódmezővásárhelyi rendőrség közötti kapcsolat kiépítése. Konkrét megállapodások történtek magyar rendőrök nyelvtanítási, valamint szakmai tanulmányútjára, tapasztalatszerzésre.

Internet cím: www.hechingen.de

gyorsmenü
Keresés:
Belépés:
Felhasználónév:
Jelszó:
Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat »

Impresszum

A portál és a megjelenített információk tulajdonosa:
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Eseménynaptár

«2017-01»
H K SZE CS P SZO V       12345678910111213141516171819202122232425262728293031


Dr.Card Orvosi időpontfoglaló

OIF

Adónaptár és számlaszámok

A 2016-os évre vonatkozó határidők, adófizetéssel kapcsolatos információk itt érhetők el!

Közérdekű bejelentés

A közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása, illetőleg megszüntetése a közösség érdekét szolgálja.

Közvilágítás hibabejelentés


KOVIKA közvilágítás hibabejelentő
Hibabejelentés