Hódmezővásárhely Testvérvárosunk - Arad

« belépés
portál saját oldal

Testvérvárosunk - Arad
a A

Hódmezővásárhely és Arad között évszázados kapcsolatok vannak, a hasonló földrajzi adottságok, a két város közelsége indokolja ezt. 1990-ben azonban hivatalosan is testvérvárosi szintre emelkedett ez a kapcsolat, amelynek egy szomorú esemény adta meg a kezdeményező lépést. A romániai forradalom áldozatainak, a bajba jutott emberek megsegítésére sok segélyszállítmányt indított útnak városunk. Hódmezővásárhelyi teherfuvarozók önfeláldozó munkájukkal időt és költséget nem kímélve szállították ki a gyógyszereket, kötszereket és élelmiszert. Egyik ilyen útja során Tóth Sándor teherfuvarozó hősi halált halt, és áldozatává vált az esztelen öldöklésnek. Tiszteletére Arad városa kopjafát állított, ahol évente koszorúzást és megemlékezést tartanak, szülővárosa pedig utcát nevezett el róla.
Kiemelkedő a két város közötti gazdasági kapcsolat, számos közös vállalkozás működik, valamint rendszeres az üzletemberek tapasztalatcseréje. Számos magánkapcsolat él és működik, egyrészt családi, rokonsági kötelékekben.
Igen fontos a határainkon túli magyar kisebbség kultúrájának, oktatásának a segítése - így 1991-től kezdődően pedagógus és diák cserelátogatásokra kerül sor, könyvadományokat küldenek helyi oktatási intézmények.

Internet cím: www.primariaarad.ro

gyorsmenü
Keresés:
Belépés:
Felhasználónév:
Jelszó:
Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat »

Impresszum

A portál és a megjelenített információk tulajdonosa:
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Eseménynaptár

«2017-01»
H K SZE CS P SZO V       12345678910111213141516171819202122232425262728293031


Dr.Card Orvosi időpontfoglaló

OIF

Adónaptár és számlaszámok

A 2016-os évre vonatkozó határidők, adófizetéssel kapcsolatos információk itt érhetők el!

Közérdekű bejelentés

A közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása, illetőleg megszüntetése a közösség érdekét szolgálja.

Közvilágítás hibabejelentés


KOVIKA közvilágítás hibabejelentő
Hibabejelentés