Hódmezővásárhely Testvérvárosunk - Aknaszlatina

« belépés
portál saját oldal

Testvérvárosunk - Aknaszlatina
a A

A Magyar-Kárpátalja Baráti Társaság azért jött létre, hogy a Kárpátalján élő magyarsággal tartsa a kapcsolatot, segítse azokat. Ungváron, Huszton és Aknaszlatinán magyar iskolákkal vették fel a kapcsolatot, azokat segítették könyvadományokkal, videólejátszóval, valamint a Magyar-Kárpátalja Baráti Társaság néptáncos tagjai megszervezték a néptánc csoportot Aknaszlatinán, amely ma is működik. Többrendbeli diákcsere kapcsolatot bonyolítottak le, összekapcsolva szinte midig valamilyen szakmai képzéssel. Igen jó a kapcsolat a Kárpátaljai Magyarok Kultúrális Szövetségével. Több utat szervezett már a Baráti Társaság, mikor a Johannita Szeretetszolgálat segélyszállítmányát szállították a kárpátaljai településekre.
Ilyen előzmények után került sor 1996. október 25-én Aknaszlatina nagyközséggel együttműködési nyilatkozat aláírására, testvérvárosi kapcsolat létrejöttére. Az eddigi sikeres tevékenységek, programok folytatásában, újabb lehetőségek felderítésében, kiépítésében állapodtak meg.

gyorsmenü
Keresés:
Belépés:
Felhasználónév:
Jelszó:
Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat »

Impresszum

A portál és a megjelenített információk tulajdonosa:
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Eseménynaptár

«2017-01»
H K SZE CS P SZO V       12345678910111213141516171819202122232425262728293031


Dr.Card Orvosi időpontfoglaló

OIF

Adónaptár és számlaszámok

A 2016-os évre vonatkozó határidők, adófizetéssel kapcsolatos információk itt érhetők el!

Közérdekű bejelentés

A közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása, illetőleg megszüntetése a közösség érdekét szolgálja.

Közvilágítás hibabejelentés


KOVIKA közvilágítás hibabejelentő
Hibabejelentés